*** Водещите вечерни новини на 14 юни ***   Петимата депутати, които

...
*** Водещите вечерни новини на 14 юни ***
 
Петимата депутати, които
Коментари Харесай

Водещите новини! Петимата депутати вече са подали заявления, че напускат ИТН. Германски гаубици в Украйна

*** Водещите вечерни вести на 14 юни ***

 

Петимата депутати, които оповестиха, че напущат ПГ на " ИТН " (ИТН), към този момент са подали заявките си в деловодството на Народното събрание, потвърдиха за Novini.bg от пресцентъра на Народното събрание.

Това са Николай Радулов, Деян Петков, Иво Атанасов, Светлин Стоянов и Георги Георгиев.

***

Обучението на украински военни за боравене с немски гаубици скоро ще завърши и по този начин ще бъде допустимо тези оръжия да бъдат употребявани във войната в Украйна, сподели през днешния ден немската министърка на защитата Кристине Ламбрехт, представена от Ройтерс.

„ Обучението за „ Панцерхаубице 2000 “ скоро ще бъде приключено, тъй че това (оръжие) да може да се употребява в пердах в Украйна “, съобщи Ламбрехт пред кореспонденти при посещаване във военна база в немския град Райнбах.

„ Панцерхаубице 2000 “ е едно от най-мощните артилерийски оръжия, с които разполага немската войска. То може да поразява цели на разстояние 40 километра. Германия даде обещание през май да достави на Украйна седем самоходни гаубици ".

***

Янев също зададе въпроса за деветте милиарда, което е към този момент деветото или десето задаване на един и същи въпрос, на който беше отговорено неведнъж, само че отново и отново се задава, все едно задаващите са глухи… или преднамерено го вършат, надявайки се да нагнетят напрежение. 

А за Моллов (онзи от записа, предлагащ подкуп) сподели: „ Принадлежността му към бъдещата партия няма по какъв начин да бъде директно свързано[…]Когато се създадат нужните следствия и си почисти името можем да мислим за някакво бъдеще, само че сега не “.

„ … няма по какъв начин да бъде директно обвързвано “ може да значи: непряко някак ще го свържат. 

„ … Когато […] си почисти името можем да мислим за някакво бъдеще “. Да мине време, пък ще забележим, звучи това. Не се отхвърлят напълно от него, скъп им е очевидно. 

Морал…

***

И на нас ни направи впечатление…

***

Проучването демонстрира, че 33% изцяло го утвърждават, 29 на 100 считат, че проблеми има, само че би трябвало да се търси компромис за продължение живота на кабинета. Най-големият дял, 38% са напълно против непредвидения ход, намират го за изнудване и опит за дестабилизация.

Това „ 33% изцяло го утвърждават “… към момента е сериозен проблем. Не е ясно какво ОЩЕ би трябвало да се случи, че да се убедят. Може би отговорът е, че НИЩО не може да ги разубеди. 

Разликата сред „ гласоподаватели “ и „ електорална маса “…

***

А, и на утринна физзарядка няма да се учудим

***

„ В момента, в който съберем болшинство от 121 депутати, незабавно ще предложим нови министри “, посочи министър председателят. 

„ Най-важното е да намерим седем смели депутати, които поставят целта България пред всевъзможни подмолни, други или личностни обещания “, добави той.

Петков разяснява и абсурда на границата:

„ Учуден съм от Слави Трифонов какъв брой пъти повтори, че надали не нямал нищо общо, единствено дето без да го питат влиза в извинителен режим за границата. Съвпадна напълно с това, че най-сетне страната си върна контрола на границата, която се е движила от години от неразбираеми за мен субекти “.

„ В момента доста хора от сивия бранш губят доста средства и биха се радвали това държавно управление да го няма. В момента всички, които са крали до момента, рано или късно ще минат през прокуратурата. Това е група, която се чуди по какъв начин държавното управление да свърши всеки ден. Втората група от хора са свързани с газови облаги, които в този момент свършват. Тези хора също биха се радвали това държавно управление да го няма “, добави още Петков, представен от bTV.

***

Отвратителна вест, само че не можем да кажем, че е изненадваща, имайки поради положението на стопанина на Кремъл. 

***

Украйна би желала да се покачат опциите за експорт на зърнената годишна продукция през Румъния, съобщи през днешния ден украинският зам.-министър на земеделието Маркиан Дмитрасевич пред евродепутатите от комисията на Европейския парламент по земеделие.

Той посочи, че е належащо построяването на интермодални терминали по река Дунав, с цел да може житото да се трансферира по-лесно сред наземни и водни средства за транспорт. По неговите думи към този момент наподобява, че пристанището в Констанца ще бъде претрупано с работа, в случай че не бъдат подхванати спомагателни ограничения за предоставяне на преимущество на украинския експорт.

***

Вместо досегашното „ Търкиш еърлайнс (Turkish airlines) ще е „ Тюркийе хава йолларъ “ (Turkiye Hava Yolları)

Пак добре, че не са върнали и арабските букви от времето на империята, та най-малко можем да го прочетем… да го запомним – едва ли. Гениален маркетингов ход, изобщо не е пиар, с който някой се прави на забавен националист преди изборите, нали? 

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР